F.A.Q.

Wat is het verschil tussen jullie introweek en de intreeweek van de UvA?
Onze week is puur voor geneeskunde- en medische informatiekundestudenten. In deze week zal je groepje hetzelfde zijn als je practicumgroepje van het aankomende jaar, waardoor je alvast kennismaakt met de mensen met wie je aankomend jaar een hoop tijd gaat besteden. Ook wordt er al een hoop uitleg gegeven over geneeskunde en wat er allemaal van je verwacht wordt. Daarnaast zullen we er zeker voor zorgen dat je ook Amsterdam zal leren kennen! De Intreeweek van de UvA is voor alle studies en alleen gericht op Amsterdam. Specifieke informatie over het AMC, de studie geneeskunde of medische informatiekunde, boeken en studiemateriaal zal je hierbij niet krijgen, bij ons wel!

Ik kan niet meedoen vanaf zaterdag, is het mogelijk om later te beginnen?
Ja dit is uiteraard mogelijk! Het is natuurlijk jammer dat je er niet vanaf het begin bij kunt zijn, maar als je een mailtje stuurt met je algemene gegevens, en vanaf welke dag je mee zou willen doen, dan kijken we samen wat er mogelijk is!

Wat moet ik allemaal meenemen naar de introductieweek?
Niet veel bijzonders voor een weekje weg. Belangrijk is dat je je ID, Pinpas en eventueel wat contant geld bij je hebt. Ook is het erg handig als je een fiets bij je hebt zodat je je snel en makkelijk kan verplaatsen! Als je ergens blijft slapen is het natuurlijk handig dat je kleding voor de hele week meeneemt.

Hoe zit het met reizen in Amsterdam tijdens de intro-activiteiten?
Tussen de activiteiten is het de bedoeling dat je zelf met je groepje van locatie naar locatie gaat. Het is super handig als je zelf al een fiets hebt in Amsterdam, heb je dat niet dan kan je gewoon met het OV jezelf verplaatsen! (De kosten van het OV zijn wel voor eigen rekening!)

Ik heb nog geen fiets in Amsterdam, wat nu?
Als fietshoofdstad van de wereld is fietsen natuurlijk the way to go als je ergens wil komen in de stad. Heb je nou geen fiets tijdens de introductieweek, dan kun je bij ieder NS-station een OV-fiets huren. Dit kost slechts €3,85 per 24 uur, en dit scheelt jou en je groepje veel tijd en moeite. Kijk voor meer informatie op de site van de NS.

Ik woon nog niet in Amsterdam, hoe vind ik een slaapplek?
Het is het makkelijkste om via-via een slaapplek voor deze week te regelen. Misschien heb je zelf al een nieuwe kamer, of ken je vrienden/familie die al een kamer in Amsterdam hebben. In dat geval is het het handigste om via hen aan een slaapplek te komen. Lukt dat niet, dan is het vaak nog mogelijk een slaapplek te regelen op de zaterdag zelf via mensen in je introductieweekgroepje.

Ik ben nog geen 18 jaar, kan ik gewoon meedoen?
Ook als je nog geen 18 jaar bent kun je natuurlijk meedoen aan de Introductieweek. Op de eerste dag zullen wij van alle deelnemers hun ID checken en krijg je een groen 18+ bandje of een rood 18- bandje. Tijdens alle feesten wordt alleen alcohol geschonken aan mensen ouder dan 18 jaar, hier wordt goed op gelet. Word je nou toevallig tijdens de Introductieweek nog 18, dan kun je bij de commissie een nieuw bandje halen.