Introductieweek 2023

Wat is het verschil tussen de introweek en de intreeweek van de UvA?
Onze introductieweek is alleen voor geneeskunde- en medische informatiekundestudenten. Daardoor leer je alvast al je medestudenten kennen en ook zal je in contact komen met ouderejaars die al veel ervaring met de studie en Amsterdam hebben. Er wordt deze week al een hoop uitleg gegeven over de studie en wat er allemaal van je verwacht wordt. Daarnaast zullen we er zeker voor zorgen dat je ook Amsterdam zal leren kennen! De Intreeweek van de UvA is voor alle studies en alleen gericht op Amsterdam. Specifieke informatie over het AMC, de studie Geneeskunde of Medische Informatiekunde, boeken en studiemateriaal zal je hierbij niet krijgen, bij ons wel!


Ik kan niet meedoen vanaf maandag, is het mogelijk om later te
beginnen
?
Ja dit is uiteraard mogelijk! Het is natuurlijk jammer dat je er niet vanaf het begin bij kunt zijn, maar als je een mailtje stuurt met je algemene gegevens en vanaf welke dag je mee zou willen doen, dan kijken we samen wat er mogelijk is!


Wat moet ik allemaal meenemen naar de introductieweek?
Belangrijk is dat je je ID, Pinpas en OV-kaart bij je hebt. Ook is het erg handig als een fiets bij je hebt zodat je je snel en makkelijk kan verplaatsen!


Hoe zit het met reizen in Amsterdam tijdens de intro-activiteiten?
Tussen de activiteiten is het de bedoeling dat je zelf met je groepje van locatie naar locatie gaat. Het is super handig als je zelf al een fiets hebt in Amsterdam, heb je dat niet dan kan je gewoon met het OV jezelf verplaatsen! (De kosten van het OV zijn wel voor eigen rekening!)


Ik heb nog geen fiets in Amsterdam, wat nu?
Als fietshoofdstad van de wereld is fietsen natuurlijk the way to go als je ergens wil komen in de stad. Heb je nou geen fiets tijdens de introductieweek, dan kun je bij ieder NS-station een OV-fiets huren. Dit kost slechts €4,45 per 24 uur, en scheelt jou en je groepje veel tijd en moeite. Kijk voor meer informatie op de site van de NS.


Ik woon nog niet in Amsterdam, hoe vind ik een slaapplek?
Mocht je nog geen slaapplek hebben in Amsterdam is het het makkelijkste om via-via een slaapplek voor deze week te regelen. Misschien heb je zelf al een nieuwe kamer, of ken je vrienden/familie die al een kamer in Amsterdam hebben. Anders zou je ook eventueel kunnen denken aan een hostel/hotel.


Ik ben nog geen 18 jaar, kan ik gewoon meedoen?
Ook als je nog geen 18 jaar bent kun je natuurlijk meedoen aan de Introductieweek. Op de eerste dag zullen wij van alle deelnemers hun ID checken en krijg je een groen 18+ bandje of een rood 18- bandje. Tijdens de borrel wordt alleen alcohol geschonken aan mensen ouder dan 18 jaar, hier wordt goed op gelet. Word je nou toevallig tijdens de Introductieweek nog 18, dan kun je bij de commissie een nieuw bandje halen.


Wie zijn de ouders tijdens de introductieweek?
Tijdens de introductieweek zal je samen met je practicumgroepje worden gekoppeld aan 2 of 3 ouderejaars studenten. Zij worden de ‘ouders’ genoemd en zullen jou en je groepje gedurende de hele week wegwijs maken tijdens alle activiteiten. Mocht je nog specifieke vragen hebben over de studie, de faculteit of de stad Amsterdam kan je altijd bij hen terecht!

Wat is een commissie?
De MFAS heeft als vereniging meer dan 20 verschillende commissies die onder andere verschillende feesten, reisjes en andere activiteiten organiseren. Denk hierbij aan de feestcommissie die 4 keer per jaar een groot feest neerzet waarbij we met alle leden en introducés een club in Amsterdam om z’n kop zetten! Of de almanakcommissie die zich een groot deel van het jaar bezighoudt met het samenstellen van een uitgebreid jaarboek. Daarnaast heb je nog de sportcommissie, Epsteinbarcommissie, zeilweekendcommissie en nog veel meer! Tijdens de commissiemarkt van de introductieweek zullen jullie alle verschillende commissies leren kennen en kun je je direct aanmelden voor een commissie waarna je wordt uitgenodigd voor een sollicitatie!


Heb je nog een vraag die niet door de bovenstaande vragen wordt
beantwoord? Mail ons dan op introductieweek@mfas.net.